OOPOEH Ellen: “Het grote genoegen van deze vriendschap komt van beide kanten”

Ellen uit Amstelveen snuffelde op Google naar ‘oppashond’ en vond OOPOEH. En nu snuffelt hond Ruby in haar achtertuin. Die tuin is geweldig. Niet echt loeigroot, maar wel echt groot, met vooral veel ingrediënten waaraan te snuffelen valt.  Zo staan er twee perenbomen en twee appelbomen, diverse inheemse planten, is er een kruidentuintje, een vijvertje, goed stevig gewortelde  oude knotwilgen aan de waterkant en natuurlijk groeit er gras. En van alles dat zomaar opkomt uit de grond en mag blijven. In zo’n tuin huizen natuurlijk ook allerlei diertjes die van de weelde komen genieten, zoals salamanders. Het is een snuffelparadijs. Veilig omheind met gaas. Eindeloos in beleving. Altijd weer vertrouwd en tevens nieuw.

Ellen heeft haar leven lang genoten van gezelschap van honden. De Friese Stabij Kaatje is haar laatste geweest en nu wil ze, gezien haar leeftijd, niet meer een geheel nieuwe hond, maar verlangt wel naar zo’n lekker beest. Ze is zo blij met Ruby. Een grote mooie Ierse Setter, twaalf  jaren jong. Dat verlangen naar een maatje, waar je gezellig mee naar buiten kan, een kameraad, waar je mee kan praten. Niet alleen zijn. Dat is werkelijkheid geworden.

Toen Ruby en Ellen voor het eerst snuffelden aan elkaar, was er gelijk tevredenheid in vertrouwen. Alsof ze elkaar al jaren kenden.

In de woonkamer komt Ruby vanzelf bij Ellen. Vlijt zich groots op het matrasje of gewoon op de grond. Gaat op haar zij liggen, strekt haar lange poten uit, en haar warme ogen roepen zachtjes: ‘Streel mij, en het liefste over mijn buik’. En dat doen ze dan. Samen. Het grote genoegen van vriendschap komt van beide kanten. Het is een top match. En als Ellen gewoon lekker bezig is in haar huis en Ruby ligt lui op de grond, krijgt zij telkens een knuffel. Uiteraard. Van haar. Haar OOPOEH.

‘Ruby is ongelofelijk lief, blij en hartelijk’, zegt Ellen. ‘Het is gewoon fantastisch met haar!’

Ze komt één middag in de week, maar is altijd welkom. Voor heel eventjes, maar ook voor een logeerpartijtje.

Ellen en het baasje van Ruby, Henriëtte, wonen op 300 meter van elkaar in Amstelveen, maar hadden elkaar nog nooit gezien, maar nu kennen ze elkaar en voelen zich zelfs verbonden. Ook die match, de match tussen twee mensen is goed gelukt.

Snuffelen is zo voor iedereen leuk!

Dit succesverhaal in geschreven door Ellenoor Piersma.

Deel dit op: