OOPOEH Debbie: “Bob is een scheet!”

OOPOEH Debbie: “Mijn man en ik hebben altijd katten gehad. Toen de laatste kat overleed besloten we niet aan een nieuw dier te beginnen. We gaan graag samen op vakantie en ik zou het heel vervelend vinden als een kat veel en lang alleen thuis is. Dieren hebben altijd een belangrijke plaats in mijn leven ingenomen. Zo liep ik één dag in de week mee met een dierenarts en ben ik adoptieconsulente voor Greyhound friends. 

Toen ik op tv een spotje van Stichting OOPOEH voorbij zag komen, wist ik dat dat iets voor mij was. Ik schreef me in en gaf aan dat ik graag op een grote hond wilde passen. Mijn oom heeft altijd grote honden gehad en die vond ik geweldig. En toen belde Esther… Ze wilde graag kennis met me maken en had een toypoedel. Dat is niet bepaald een grote hond maar ik dacht: laat ik niet meteen nee zeggen. En dat is maar goed ook want Bob is een scheet!

Sinds januari 2017 pas ik een keer per week op Bob. Hij was nog klein toen hij voor het eerst bij me kwam en ik had een oppasboekje waarin ik bijhield waar we waren geweest, wat me opviel aan Bob en welke dingen hij had geleerd. Ik plakte er foto’s bij en heb het boekje aan Esther gegeven. Dat vond ze natuurlijk erg leuk.”

 

Ze doet beestendingen met Bob!

Baasje Esther: “Ik wilde al heel erg lang een hond maar die paste niet in mijn leven. Toen ik een vaste relatie kreeg en een andere baan was er opeens ruimte voor een hond: Toypoedel Bob!

In mijn hoofd was ik altijd al bezig met de vraag: Als ik een hond heb, hoe regel ik dat dan op werkdagen. Een dame die bij me in de buurt woonde en zelf honden heeft, gaf aan dat ze wel twee dagen per week op Bob wilde passen. Over Stichting OOPOEH had ik al eens gelezen en ik ging op zoek naar een OOPOEH voor die derde dag. Het leek me handig om een oppas in Maassluis te zoeken, de plaats waar ik werk. Ik kwam in contact met Debbie en ik wist meteen dat het goed was. Debbie wilde eigenlijk op een grote hond passen maar stemde toch in om op Bob te passen. Nu is Bob in zijn hoofd ook een herder, dus dat zit wel goed.

Ik ben heel erg blij met Debbie, ze doet beestendingen met Bob en neemt hem overal mee naar toe. En ze denkt mee. Zo moest Bob op een gegeven moment gecastreerd worden. In Maassluis was die ingreep veel goedkoper dan in Den Haag en dus is Debbie met Bob naar een dierenarts bij haar in de buurt gegaan. Op dit moment zit Bob in een dominante fase, hij valt soms uit naar andere honden als hij aan de lijn zit. Debbie denkt mee hoe we dit gedrag kunnen indammen en we proberen op dezelfde manier te reageren als Bob dit gedrag vertoont. Ik ben meer dan tevreden met Debbie!”

 

Barbara Scholten is in het dagelijks leven kinderboekenschrijfster. Voor Stichting OOPOEH schrijft ze succesverhalen over de bijzondere band tussen OOPOEH’s, baasjes en huisdieren.

Deel dit op: