OOPOEH Bea: “Dirk is een cadeautje”

OOPOEH Bea (61) uit Wervershoof: “Toen ik Dirk zag op de website van Stichting OOPOEH was ik op slag verliefd. En toen ik hem voor het eerst ontmoette dacht ik helemaal: wat een smoeltje! Ik hou van hondjes met pit en zocht echt een ondeugend rakkertje, dus de match met Dirk is een echte voltreffer. Hij is nieuwsgierig, vrolijk, onderzoekend en ontzettend enthousiast. Met Dirk maak je altijd wat mee. Hij is dol op modderbaden en daarbij geldt: hoe viezer hoe beter. Ik noem hem altijd ‘mijn schobbejakkie’. Sinds ik weet dat hij zo heerlijk vies kan worden krijg ik altijd een flesje shampoo van Marja. Maar zo energiek als hij overdag is, zo diep kan hij ‘s avonds op schoot liggen slapen. 

In 2015 overleden mijn eigen honden. Ik ben dol op honden maar twijfelde ook of ik er weer aan zou beginnen. Daarom ging ik op zoek naar vrijwilligerswerk met dieren en de match met Dirk en nog een ander oppashondje vult de leegte van het gemis helemaal. Dirk komt regelmatig bij mij logeren en dat is volop genieten. Ze verwennen me ook volop. Dat hoeft helemaal niet, want Dirk is al een cadeautje. Marja en Sebas zijn schatten, naast Dirk heb ik ook enorm met hen geboft. Ik kan baasjes en senioren van harte aanraden om lid van OOPOEH te worden want dit is echt voor iederéén leuk!”

 

Baasje Marja: “Voor ons is het het belangrijkste dat Dirk het onwijs naar zijn zin heeft bij Bea. Dirk komt eens in de paar maanden bij Bea maar loopt uit de auto altijd gelijk naar de goede deur. Bij de eerste kennismaking was hij al heel enthousiast en we spraken af dat hij een dagje mocht komen. We waren nog geen twintig minuten weg toen ik een berichtje van Bea kreeg dat hij op de deurmat had gepoept. Nou, dat is meteen de laatste keer, dacht ik, maar Bea kon er gelukkig om lachen en Dirk mocht gewoon weer terugkomen.

Ik speel samen met mijn vriend in een band en dan zijn we soms een heel weekend weg in het buitenland. Voor Bea betekent dat dat er weer een logeerpartijtje aankomt met Dirk. Ik zie haar helemaal glunderen als ze Dirk weer ziet. Dit past ook veel beter bij Dirk, want het is echt een gezelschapshondje en een pension is niks voor hem. Tijdens het oppassen schrijft Bea leuke verslagjes op Facebook en daar lees ik uit dat ze heel blij met hem is en dat ze gelukkig kan lachen om zijn rare streken. Bea hoort er inmiddels helemaal bij, ze komt bijvoorbeeld ook op onze verjaardagen. Qua omgang met Dirk zitten we gelukkig op één lijn, alhoewel Bea hem wat meer verwent. Maar dat hoort er een beetje bij natuurlijk. ” 

Bent u 55+ en lijkt het u ook leuk om een oppashondje te vinden? Voor de momenten dat het ú uitkomt? Meer info en aanmelden.

Deel dit op: