OOPOEH Altena: ‘Matias brengt gezelligheid naar het hele woonzorgcentrum!’

Mevrouw Altena heeft samen met haar begeleidster zich opgegeven als OOPOEH. Ze woont namelijk in een woonzorgcentrum. Helaas zijn huisdieren daar niet toegestaan, dus was Stichting OOPOEH een goede oplossing. In overleg met de woonbegeleiders mag Matias, een 7 jarige poedel, nu twee dagen per week op bezoek gaan. Niet alleen mevrouw Altena, Matias en baasje Claudia hebben hier wat aan: Matias brengt gezelligheid naar het hele woonzorgcentrum.

OOPOEH Altena:

“Wat een schattig hondje. Hij springt op schoot om lekker naar buiten te staren. Hij wandelt graag, dus maak ik minstens drie wandelingen. Dit vindt hij heerlijk! Hij heeft zijn gekke gewoontes, zo huppelde hij toen het slecht weer was met zijn kont in de lucht. Als ik heel even wat moet halen, zeg ik: Goed op het huisje passen, het vrouwtje komt zo terug. Dan gaat hij braaf op zijn kleed liggen en wat een feest wanneer hij zijn eten krijgt!
Mijn contact met Claudia is ook heel goed. Ze wilde mij laatst omhelzen, omdat ze zo blij is met ons contact. We maken altijd bij het brengen en halen even een praatje. We kletsen over wat hebben Matias en ik samen hebben ondernomen. Mevrouw Restrepo gaf aan erg trots te zijn en zwaait altijd samen met Matias mij nog heel lang uit. Als ik zou mogen kiezen zou Matias elke dag wel langs mogen komen!”

Baasje Claudia:

“Matias was de eerste keer op weg naar mevrouw Altena een beetje zenuwachtig. Wat bleek? Dat was nergens voor nodig, want het was meteen liefde op het eerste gezicht! Vanaf dat moment zat het helemaal goed. Matias begroet mevrouw Altena op zijn eigen manier door likjes geven. Je ziet dat hij ontzettend blij is met de uitstapjes. Mevrouw Altena is zeer geschikt. Ze is een leuke, lieve vrouw. Ze houdt duidelijk van dieren en zorgt met ontzettend veel liefde voor Matias. We zouden een dag per week afspreken, maar Matias was zo lief en braaf dat we nu twee dagen per week afspreken.”

Deel dit op: