OOPOEH Ali: “Beertje is een ideale oppashond”

Hij blaft niet, hij trekt niet en hij luistert goed. Het klinkt als een ideale omschrijving van een hond. Voor OOPOEH Ali is het wekelijkse kost. Elke dinsdag, woensdag en donderdag komt Beertje langs. “Hij mag dan lekker los lopen, dan kunnen we beiden ons eigen tempo aanhouden. Ik heb zelf altijd honden gehad en dan was het soms best lastig om ergens naartoe te gaan want de hond kan natuurlijk niet altijd mee, als OOPOEH is dat veel gemakkelijker want de hond is er niet elke dag.”

Ook Baasje Jeannette is erg tevreden. “Beertje zit vaak bij de dierenambulance. Ali is daar namelijk vrijwilligster. Soms haal ik Beertje daar dan ook op. Dat is eigenlijk best leuk, want dat is zo’n plek waar je zelf niet zo snel komt.” Verder is Jeannette vol lof over Ali: “Ze is erg betrouwbaar. Het is goed afspraken met haar maken. Daarnaast heb ik veel steun aan haar gehad. Ook in de periodes dat ik het zelf wat moeilijker had. En ook Beertje is erg blij met haar. Ik kan zien dat ze een klik hebben. Ze krijgt daar ook lekker de aandacht. Soms staat Beertje mij aan te kijken als ik weer weg wil: “Zoek het maar eventjes uit, ik blijf bij Ali!”, zie ik haar dan denken.”

OOPOEH Ali vindt dat ze flink wordt verwend door baasje Jeannette. Ze heeft ooit zelfs op één dag twee cadeaus gekregen. Ali: “Jeannette had een cadeaubon voor me meegenomen. Wat leuk, dacht ik, voor m’n verjaardag. Maar Jeannette wist helemaal niet dat ik jarig was. Toen ze het hoorde kwam ze even later òòk met een mooie bos bloemen aan. Die waren speciaal voor mijn verjaardag. We hebben het erg getroffen met deze match.”

 

Onze vrijwilliger Tobias laat u graag zien hoe leuk en waardevol een mooie match kan zijn. Hij schreef bovenstaand succesverhaal.

 

Deel dit op: