OOPOEH Ad: “Bazel is de allerliefste charmeur”

Bazel heeft twee bazen, namelijk baas Desiree en baas Ad. Hij logeert tweeënhalve dag per week bij baas A., die ook flexibel is om Bazel soms voor langere tijd onder zijn liefdevolle hoede te nemen. Vanaf het begin van hun samenwerking is er geen onderscheid gemaakt tussen ‘oppas’ en ‘baas’: Bazel heeft gewoon twee bazen in Amsterdam en bij Ad heeft hij zijn pied-à-terre in het centrum.  

Met de vrolijke energie die vrijkomt bij de aankomstceremonie van Bazel en Desiree bij Ad, kun je minstens een stad verwarmen. In de lift klinkt al aangenaam voorpret-gegrom. Eenmaal aangekomen op de galerij, neemt Bazel een supersprint naar het appartement van Ad, die hem in de deuropening met open armen opwacht. Bij binnenkomst gaat hij stevig iets wijder op zijn poten staan om de knuffels van Ad enthousiast in ontvangst te nemen. Zijn kop steekt hij wat omhoog, zodat ook zijn onderkin gestreeld kan worden door de grote handen van Ad. Hoeveel wiebels die kwispelende staart dan maakt? Ontelbaar. Nee, hij springt niet op. Bazel is een zoet beest, met de juiste manieren. Desiree geniet elke keer tot in het diepst van haar vezels van dit schouwspel. In vol vertrouwen over de zorg van haar hond. ‘Het voelt als een lot uit de loterij, de vondst van Ad via OOPOEH. ‘, zegt ze. 

Baas A. en Bazel maken meerdere malen per dag de parken in de buurt onveilig. Tenminste voor watervogels, liefst grote, zoals eenden. Die beesten opjagen is zo leuk voor Bazel! Ze ontmoeten daar andere honden, de riem gaat los en atletische renpartijen ontstaan. Soms, heel soms is er even pauze. Als het per se moet. In de rozentuin van het Vondelpark gaat Bazel steevast op zoek naar bloemen.  Voor baas D. Liefst rode. Liefst rozen. En ‘plukt’ er wat. Voor haar. Baas D. Bazel laat ze fotograferen door Baas A. en whatsappt ze naar baas D. Met een lief berichtje erbij. Echt waar. 

Overigens ontvlamt Bazel in de liefde voor soortgenoten vrij snel in die parken. Vaak voor eventjes, soms scoort hij een vaste verkering. Per park welteverstaan. Een wezen kan nooit te veel liefde beleven.  

Baas A. wordt zo blij van Bazel en Bazel wordt dan weer blij van baas A. Een perpetuum mobile. De woorden ‘lieve schat’, ‘grote vriend’ klinken veelvuldig. Die gevoelens van blijheid zijn voor beiden niet tegen te houden. 

Als baas D. Bazel weer komt halen, wordt dat ‘halen’ door Bazel eerder gezien als een gezellig bezoekje van D. aan A. en Bazel. Vaak onder het genot van een wijntje. Maar ook daarna houdt de conversatie stand en wordt er stevig op los ge-whatsappt tussen Bazel en zijn bazen. Wat een liefde. 

Als Bazel wenst te slapen, ligt hij bij baas A. in een mand op minstens twee grote zachte kussens en daarbovenop ook nog een enorme wollen deken. Zijn bruine oog, net iets donkerder dan het bruin in zijn vacht, omgeven door een prachtig symmetrisch getekende kop in zwart, wit en lichtbruin, geeft dan af en toe een knipoog.  Naar baas A. 

Bazel is de allerliefste charmeur.

 

Ellenoor Piersma schrijft succesverhalen voor Stichting OOPOEH. Honden en schrijven spelen een grote rol in haar leven: onlangs verscheen haar geïllustreerde boek ‘Verse Mannen‘ over de geboorte en eerste negen weken van een nestje Markiesjes van haar hond Kato. Haar ‘puppegrut’. Heeft u interesse in een exemplaar van het boek van Ellenoor? Stuur dan een mail naar info@oopoeh.nl.

Deel dit op: