Het hebben van een oppashondje maakt het leven van OOPOEH Annelies alleen maar kleurrijker!

OOPOEH Annelies: “Sinds april 2014 ben ik de oppas van Twister; een heel schattig Boomer hondje. Mijn leven is er alleen maar leuker door geworden!

Ruim 44 jaar lang heb ik zelf huisdieren gehad, maar na het overlijden van mijn laatste kat wilde ik geen nieuw dier meer nemen.
Een ex-collega vertelde mij dat ze op tv iets over Stichting OOPOEH had gezien.
Ik ben op de site gaan kijken en heb mij direct ingeschreven; een leuk verhaaltje en een foto erbij en maar afwachten wat er ging gebeuren. Ik vond het zo spannend!
De eerste kennismaking met Kim en Twister was heel positief en er was een match (dat was niet moeilijk met zo’n leuk hondje)!
We hebben daarna een vervolgafspraak gemaakt. Ik had er zin in en vond het tegelijkertijd erg spannend. Het is wel een hele verantwoording, maar ik dacht ook: na zoveel ervaring moet dat toch wel gaan lukken? Gelukkig klikte het meteen!

Twister en ik spelen wat met de bal en de rest van de ochtend slaapt hij meestal lekker uit en lees ik ondertussen een boek. Hij heeft hier zijn eigen mandje en als meneer uitgeslapen is gaan we lekker wandelen of we lopen naar de winkels en gaan op een terrasje zitten. Soms gaat hij mee in de auto en wandelen we langs de Oude Maas; daar kan hij heerlijk los lopen.

Twister kan ook erg ondeugend zijn en we maken vaak leuke dingen mee; lekker liggen rollen in een dode vis in het park of zomaar het water inspringen omdat het erg warm is. Ik heb Twister er meteen uitgehaald en als twee verzopen katten zijn we samen naar huis gegaan. Achteraf kan ik er alleen maar om lachen; wat een avontuur!

Als Kim hem komt halen is Twister erg blij en wij maken gezellig nog even een praatje en zo is mijn leuke oppas-dag weer om.
Wat een hele leuke bijkomstigheid is van het oppassen, is dat mensen met andere honden ineens met je gaan praten.
Kortom: ik geniet enorm van het oppassen en ben ontzettend blij met Twister en zijn baasje!”

Baasje Kim: “Via bemiddeling van Stichting OOPOEH zijn we bij Annelies terechtgekomen. Twister is soms een beetje eenkennig, maar hij voelde zich meteen thuis bij Annelies. We zijn eerst twee keer met elkaar gaan wandelen om zijn ‘gekke’ gewoontes te bespreken.
Twister moest even wennen, maar al gauw liep hij met Annelies mee.

Twister staat ‘s ochtends al te popelen in de lift, hij rent het appartement van Annelies in en springt gelijk op haar bank. Bij binnenkomst is er meteen al een warm en liefdevol knuffelmoment. Annelies doet allerlei spelletjes met hem met botjes en beloningssnoepjes. Ik zie dat Twister nu echt gewend is en hij heeft het erg naar zijn zin. Hij is een soort kleinkind voor haar en ze zijn dol op elkaar.

Annelies is heel flexibel en maakt graag tijd vrij voor Twister.
Op dit moment breng ik hem één of twee dagen per week en soms (indien nodig) een avondje. Hij wordt erg verwend door haar; de dag wordt afgesloten met wat gekookte koolvis!

Als Annelies oppast krijg ik leuke foto’s toegestuurd, zodat ik kan zien wat ze samen allemaal doen. Ook is hij te volgen via Facebook 😉
Ze maken vaak wat bijzonders mee. Zo is Twister een keer bij Annelies voor de deur in de taxi gesprongen terwijl er net mensen uitstapten.
Gelukkig kwam de chauffeur erachter en hebben ze hem samen, terwijl hij van voor naar achteren sprong, te pakken gekregen.

Stichting OOPOEH heeft mij erg goed geholpen met persoonlijke uitleg over de site en hoe de bemiddeling tot stand komt; hierdoor verliep het voor mij heel soepel en heb ik de perfecte OOPOEH voor mijn hond gevonden!”

 

 

Dit verhaal is geschreven door onze vrijwilligster Marieke Bodenstaff

Deel dit op: