Energieke wollebaal Guus en haar baasje Anke zijn dolblij met OOPOEH Joke – en andersom!

OOPOEH Joke: “Ik viel al voor Guus op het moment dat ze met Anke de gang over liep voor het kennismakingsbezoek: een zwarte wollebaal met een parmantige stap, prachtige doordringende ogen (als al het haar even uit haar gezicht wordt gehaald) en twee grote, brede en zwaar behaarde voorpoten. Alsof ze daar twee kluwens wol heeft zitten.
Als ze bij ons is, ben ik duidelijk het baasje. Ze volgt me overal op de voet en als ze zin heeft in een spelletje, loopt ze achter me aan en bijt ze zachtjes in mijn kuiten. Ze is erg speels en ik denk dat ze mij ook als een van haar speeltjes ziet. Het kan er behoorlijk wild aan toe gaan!
Wat me steeds weer opvalt, is dat zodra Anke haar komt halen, ik meteen “baasje-af” ben. Dat vind ik goed, alhoewel ik moet toegeven dat ik soms denk: “ik wilde dat ze mijn hond was”. Maar in ons huishouden is het door omstandigheden niet mogelijk om fulltime een eigen hond te hebben. Daarom is dit voor mijn partner en mij een ideale oplossing.
Ik ben erg blij met het werk van Stichting OOPOEH en ik ben Anke dankbaar dat ze haar Guus aan mij toevertrouwt.”

Baasje Anke: “Toen ik Guus als pup van 8 weken in huis nam, maakte ik me in eerste instantie een beetje zorgen; ik werk fulltime, dus hoe zou ik al die zorg goed regelen? De eerste paar maanden had ik een uitlaatservice waar ik heel tevreden over was, maar toen Guus 9 maanden was hoorde ik over stichting OOPOEH en dat sprak me erg aan. De match tussen Guus en OOPOEH Joke en haar partner is zo’n succes! Niet alleen geven ze haar heel veel liefde, Joke heeft ook de energie om voor zo’n speelse jonge hond te zorgen en daarnaast ondersteunen ze mij in de opvoeding van Guus. Maar het belangrijkste is toch wel dat ze zo dol op haar zijn, ze zien haar als een soort kleinkind. Als ik een weekje oversla zijn ze teleurgesteld dat ze Guus moeten missen.”

 

 

Dit verhaal is geschreven door onze vrijwilligster Marieke Bodenstaff

Deel dit op: