Een perfecte match bestaat!

Even opletten. Een mens wil graag een vriend die onvoorwaardelijk trouw is, eentje die je nooit belazert. Dat is een hond.

Een hond wil graag die mens plezieren. Met hem spelen. En een hond speelt graag met de bek. Een balletje, touw of een doek zijn geweldige attributen hiervoor. Dat spelen met de bek heet ‘buitdrift’.

En als dit spelen een geplande langdurige bepaalde strategie van beider plezier is, heet dat ´sportief trainen´. Bijvoorbeeld voor internationale erkende examens, met ´pakwerkers´. Dat zijn trainers die beschermende kleding dragen, waarbij vooral een stevig omhulsel van canvas om de arm zit. Daar kan, uitsluitend op commando, overheerlijk  lekker door de hond in gebeten worden.  Hier is jarenlange geduldige training voor nodig. En OOPOEH Peter heeft dat geduld. Elkaar telkens aankijken, voortdurend op elkaar letten, samen telkens op weg gaan naar de ultieme beloning voor de hond. Samen zoeken en samen vinden. En dan die ultieme beloning, namelijk bijten in iets onschuldigs.  Zoals een speeltje. En het daarna  weer loslaten. Die ‘buitdrift’ van de hond met groots plezier uitbuiten. Zo blij zijn met elkaar. Win-win situatie. Voor mens en hond. In die samenwerking wordt telkens het goede gedrag beloont, straffen is uitsluitend mild. Nooit fysiek. Zonder angst. Vriendelijk. Gecontroleerd wederzijds vertrouwen. Genieten. Van het stoere.

OOPOEH Peter houdt van sportief bezig zijn, wandelen, zwemmen, judo. Hij heeft jarenlang zijn Duitse Herders liefdevol getraind. Sinds het overlijden van zijn laatste hond, geniet nu van de vrijheid om weg te gaan van huis zonder zorg voor zo´n fantastisch beest, maar op woensdag heeft hij toch een hond. De Duitse Herder Noor. Van baas Milco.

Peter woont in Rotterdam Ommoord en Milco in Bleiswijk. Met de auto is de afstand tussen hun huizen zeker 7 irritante kilometers, maar lopend slechts één ontspannen ruime kilometer. Milco loopt naar een parkeerplaats halverwege hun huizen en daar wacht Peter Noor op en gaat dan direct met haar een stevig rondje Ommoord wandelen. Ze stappen ook langs de Rotte kade, alwaar alleen bestemmingsverkeer is, en de uitlooplijn Noor vrijheid in beweging geeft. Bij thuiskomst gaan ze spelen. Uiteraard met ballen. Zoeken, bijten, loslaten. En even daarna gaan ze weer samen op pad.

Ook fietsen ze samen. Neuzen in de wind. Zij aan zij. In de tijd dat Peter nog eigen honden had, fietste hij met de hond wel 900 km per jaar. Buitengewoon aangenaam!

Hij houdt van kloeke beesten. Zoals een Rottweiler, of Herders. Die brede borst, beetje macho, mooi vel. Groot. Dat is zo mooi!

´Noor is een hond die graag geleid wordt´, zegt baas Milco, ´en dat doet Peter op een lieve, vriendelijke, doch consequente manier. Daar leer ik ook van!´ ´Fijn dat ik ook van zijn jarenlange ervaring met honden kan profiteren.´

En weet u wat bijzonder is? De moeder van de laatste eigen hond van Peter, is de oma van Noor. Zo dicht kan een hond via OOPOEH bij je zijn.

Perfecte matches bestaan.

Dit succesverhaal in geschreven door Ellenoor Piersma.

Deel dit op: