Beppie en Romeo: al 11 jaar een match made in heaven

Op een kille dag in december verrassen we OOPOEH Beppie met een bezoekje met een mooi kerstboeket. Want 11 jaar met zoveel liefde oppassen: dat verdient een feestelijke felicitatie! Buiten vriest het, maar in haar zonovergoten appartement is het heerlijk aangenaam. En Beppie ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Echt een OOPOEH met glamour. Dat ze ook dierenliefhebster is, verraden de vele portretten en beeldjes in huis. Ze wijst. ‘Dat was mijn hond Lucifer, die was zo lief en begreep alles. Ik hield ook zielsveel van mijn kat. Ik ben niet een honden- óf kattenmens, ik houd van allebei.’

Al 11 jaar happy, Romeo & Beppie
Beppie is een OOPOEH van het eerste uur: ruim 11 jaar geleden (vlak na de oprichting van stichting OOPOEH) werd ze aangemeld door haar vriendin. Maar, zoals dat vaker gaat in de liefde, was het zeker niet in één keer raak: ‘Eerst had ik een chihuahua over de vloer en ook nog even een flinke herder, beide lieve honden, maar niet de match die ik zocht.’ En toen kwam Romeo. Het was direct dikke mik, dat zag ook het baasje van Romeo, Nicole. Romeo ging op Beppie af alsof hij haar al jaren kende. En de rest is history: intussen zijn ze alweer elf jaar samen. Beppie en Romeo, Romeo en Beppie, ze passen bij elkaar.

Niks gezelliger dan een hondje
Ze kan het iedereen aanraden. De praatjes, het buitenzijn, de aanspraak van de kinderen op straat die Romeo zo schattig vinden: ‘Het is zo’n gezelligheid, Romeo op bezoek. Kijk, daarachter in het talud gaan we graag wandelen.’ Het is de Rivièra niet, maar het is wel een fijn losloopgebied. ‘Leuk voor die hondjes, toch. Al laat ik Romeo nooit los hoor.’ Nee, daarvoor is Beppie te beschermend. ‘Als er grote honden komen, die opdringerig doen, til ik Romeo op en zeg ik dat zij ze snel weg moeten halen.’ Gemiddeld gaan ze één keer per week samen wandelen.

Privileges voor haar witte hartendief
Beppie houdt sowieso van wit. Dat zie je terug in haar interieur, dat glamourous is en spic en span. Modderige hondenpootjes en zo’n krakend witte bank, dat is toch niet de meest ideale combinatie? ‘Nou kijk, ik heb dat mandje voor hem, met een dekentje, daar ligt hij graag in te knorren. Maar als ie zo naar me kijkt… tja, hij heeft soms liever de bank. Hij mag kiezen uit twee foulards, die er eerst overheen gaan.’ Hij heeft haar mooi om z’n pootje gewonden, die Romeo.

Het OOPOEH-effect
Beppie is 84 jaar – en ook Romeo wordt een dagje ouder, maar lange wandelingen, daar houden ze nog steeds van. Het is een vrolijk-makend duo om te zien; de spierwitte haren goed gekapt, designer bril op (Beppie dan), stevige jassen aan (allebei). Want, ja hoor, ook als het wat kouder gaan ze eropuit. ‘Door weer en wind. Tuurlijk,’ zegt Beppie.

Veerkracht
Beppie zegt het zelf, haar leven is niet altijd over rozen gegaan. Het vroege verlies van haar lieve man heeft haar leven een andere richting ingestuurd dan ze had gewild. Ook qua gezondheid zat het soms niet mee maar ze heeft zich er altijd weer doorheen gevochten. Want er zijn ook lichtpuntjes: lieve buren, kerstconcertjes in de kerk en natuurlijk haar wandelingen met Romeo. Of haar geliefde uitstapjes naar Amsterdam. Beppie’s ogen beginnen te fonkelen als ze het heeft over haar fikse rondje – zeker een uur – over de grachten en door de binnenstad. Ze kent verschillende OOPOEH-medewerkers bij naam, want we houden contact met elkaar. Binnenkort, belooft ze, komt ze weer eens langs bij OOPOEH op kantoor. Nee, een echte OOPOEH krijg je niet klein.

We wensen Beppie, Romeo en alle andere OOPOEH’s en oppashondjes mooie wandelingen en warme dagen toe.

Door: Elinor Archer 

Deel dit op: