Baasje Sylvia: ‘Als wij op vakantie gaan heeft Sissy ook vakantie. Bij OOPOEH Betsy!’

OOPOEH Betsy: “In dezelfde week dat ik met pensioen ging overleed mijn hond. Ik wist niet dat verdriet zo groot kan zijn. Ik begreep ineens wat het betekent om iemand te verliezen waar je immens veel van houdt. Omdat ik acteer- en figureerwerk doe past een eigen hond niet in mijn leven. Als ik echt oud ben en achter een rollator loop wil ik wel weer een oud hondje dat met me meeloopt, maar nu geniet ik van de vrijheid die ik heb. Maar als hondenliefhebber kan ik tòch niet zonder hond. 

Via Stichting OOPOEH meldde ik me aan als oppas, maar alleen tijdens vakanties. Dan houd ik mijn agenda leeg en heb ik even alle tijd en aandacht voor de hond en kan ik weer die heerlijke wandelingen maken. De mensen in de buurt weten het ook al. ‘Hé, heb je weer je oppashond?’, vragen ze dan. Sissy is een hele lieve hond, ze is ontzettend rustig en vertrouwt me helemaal.

Baasje Sylvia: “We namen Sissy altijd mee op vakantie, maar als we echt de zon opzoeken is het voor Sissy al gauw te warm. Sissy is echt een ‘mensenhond’ en is liever gezellig bij iemand thuis dan met veel andere honden in een kennel. Via Stichting OOPOEH kwamen we in contact met OOPOEH Betsy en gelijk bij de eerste kennismaking wisten we dat Sissy het heel fijn zou hebben bij haar. 

Sissy is de hond van onze dochter Laura en is eigenlijk een soort hulphond. Laura is lichamelijk beperkt en heeft een vorm van autisme. De band die ze met Sissy heeft is zo bijzonder! Sissy voelt het haarfijn aan als Laura niet lekker in haar vel zit of wegraakt en komt dan heel dicht tegen haar aan zitten. Het was best spannend op haar naar een oppas te brengen, maar omdat we weten dat Sissy zo dol is op Betsy gaan we met een heel fijn gevoel op vakantie. Betsy stuurt ons ook foto’s en daarop zien we dat ze het enorm gezellig hebben samen. Wat ik heel bijzonder vind is dat Betsy haar leven echt in het teken zet van Sissy als ze er is. Daar zijn we heel erg dankbaar voor.” 

Dochter Laura (15): “Als Sissy Betsy in de deuropening ziet staat wordt ze helemaal dol van blijdschap! Dat vind ik heel leuk om te zien. Betsy vertelt dat ze bij het wegbrengen altijd nog eventjes kijkt waar we zijn, maar daarna is het al gauw helemaal goed. Het is voor Sissy ook een beetje vakantie als ze bij Betsy is. Ik ben heel blij met de match, want Betsy en Sissy passen gewoon heel goed bij elkaar. Het zijn allebei echte dames.” 

 

Deel dit op: