Stichting OOPOEH wint Nationale prijs voor haar werk

Stichting OOPOEH is de trotse winnaar van de Nationale Eenzaamheid Prijs 2016. We zijn heel erg blij met de erkenning die we voor ons werk hebben gekregen. Hieronder vindt u meer informatie in ons persbericht. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op. 

-persbericht-

OOPOEH wint Nationale Eenzaamheid Prijs 2016
Positieve bijdrage aan socialer en actiever leven voor ouderen

Amsterdam, 23 september 2016 – Stichting OOPOEH – Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier – heeft afgelopen donderdag de eerste prijs gewonnen van de Nationale Eenzaamheid Prijs 2016 met 55% van de stemmen.

De Nationale Eenzaamheid Prijs is een initiatief van Coalitie Erbij, Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, en wordt dit jaar georganiseerd samen met het ministerie van VWS en de Vereniging Nederlandse Gemeenten. OOPOEH heeft met deze prijs een mooi kunstwerk en € 5000 gewonnen. De prijs is vooral ook een erkenning voor de effectieve manier waarop Stichting OOPOEH zich inzet om ouderen in Nederland een socialer en actiever leven te geven.

Hoop op meer steun
Stichting OOPOEH koppelt ouderen die behoefte hebben aan meer gezelschap aan baasjes die een oppas zoeken voor hun huisdier. OOPOEH is een Amsterdams initiatief dat inmiddels een landelijke dekking heeft bereikt. OOPOEH is erg trots dat zij van collega’s uit het veld deze erkenning mogen ontvangen. Sènami Awunou van Stichting OOPOEH: “Wij zien zelf al dat we echt een verschil maken in het leven van veel ouderen in Nederland en het is erg mooi om te merken dat ook andere professionals en beleidsmakers dit nu beamen. Met deze prijs kunnen wij nog meer ouderen helpen aan meer gezelschap en hopen wij fondsen, donateurs, gemeenten en overheid uit te nodigen om ons te steunen in de strijd tegen eenzaamheid.”

Praktisch en positief
Tijdens het Nationaal Eenzaamheid Congres in een volle Burgerzaal van het Stadhuis Rotterdam kon stichting OOPOEH zichzelf presenteren voor 280 professionals en beleidsmakers van gemeenten. OOPOEH ontving van hen 55% van de stemmen. De jury roemde bij de nominatie het innovatieve karakter van dit initiatief, het aanspreken van de affectieve vermogens van ouderen en de praktische oplossing die positief uitpakt voor de oudere, het baasje én het huisdier.

——————————————————————————–
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u bellen met Stichting OOPOEH, 020 – 758 37 45 en vragen naar Sènami Awunou of mailen naar info@oopoeh.nl. Stichting OOPOEH, Haarlemmerstraat 121 2hg, 1013 EN Amsterdam

Deel dit op: