Stichting OOPOEH wijzigt tarieven per 1 april 2017

Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH) voorkomt en bestrijdt eenzaamheid onder ouderen door ze als oppas te koppelen aan een huisdier bij hen in de buurt. OOPOEH slaat hiermee drie vliegen in één klap: we helpen ouderen aan meer gezelschap en beweging, huisdieren krijgen de aandacht en verzorging die zij nodig hebben en baasjes zijn blij met een lieve oppas. We zijn trots op de duizenden mooie matches die wij al hebben gemaakt, maar toch maken we ons zorgen. Want ondanks dat we blijven groeien en onze sociale impact groter wordt, blijft het moeilijk voor Stichting OOPOEH om haar voortbestaan veilig te stellen.

Mede dankzij uw bijdrage kunnen wij onze werkzaamheden uitvoeren. Maar daarnaast zijn wij voor een belangrijk deel afhankelijk van subsidies en giften. We werken natuurlijk zo zuinig mogelijk. Het bereiken van ouderen en baasjes, het matchen, de organisatie van de uitjes, het aansturen van de vrijwilligers, de communicatie en logistiek – alles wordt met veel passie en zo min mogelijk middelen voor elkaar gebokst. Maar zonder bijdragen van derden zouden we het niet redden.

We bestaan nu vijf jaar en zijn trots op het feit dat ouderen als OOPOEH veel meer sociale contacten opdoen, meer bewegen en beter in hun vel zitten. Stichting OOPOEH heeft duizenden ouderen geholpen aan een match met een oppasdier en baasje in de buurt. Ook hebben we vele gezellige uitjes voor de OOPOEH’s kunnen organiseren. En dat willen we graag blijven doen. Maar in het huidige klimaat houden veel sociale initiatieven het niet lang vol vanwege de eenmalige of kortdurende financiële ondersteuning. Dat is erg jammer. En zonde van alle positieve resultaten. Stichting OOPOEH biedt maatwerk voor ouderen, gericht op duurzame sociale contacten. Aan de ene kant winnen we de Nationale Eenzaamheid Prijs en kunnen we onze sociale impact bewijzen aan de hand van diverse onderzoeken (zie hier de resultaten van de impactmetingen uitgevoerd door PwC). Maar aan de andere kant wordt het steeds lastiger om onze werkzaamheden voort te zetten. En dat terwijl wij álles aangrijpen om van Stichting OOPOEH een financieel gezond sociaal initiatief te maken.

Om ons hoofd boven water te houden zijn we op dit moment bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden van financiering (zo zijn we bijvoorbeeld geselecteerd voor het HeldCare traject van Social Enterprise NL en de Achmea Foundation) en kijken we kritisch naar onze eigen inkomsten. Maar helaas zullen we ook onze tarieven – die we voor de toegankelijkheid uiteraard zo laag mogelijk willen houden – moeten aanpassen.

Wat betekent dit voor u?
We zien ons gedwongen per 1 april een eerste stap te zetten naar een gezondere financiële situatie door onze tarieven te verhogen. Voor nieuwe leden wordt het inschrijfgeld € 50,-  en de maandelijkse contributie € 15,-. Voor bestaande matches is er een overgangsperiode van drie maanden. Dat betekent dat u vanaf 1 juli 2017 voor uw bestaande match het nieuwe tarief betaalt (en € 10 voor elk extra huisdier).

We hopen op uw begrip. Indien u hier bezwaar tegen heeft, kunt u contact met ons opnemen via info@oopoeh.nl.

We gunnen elk huisdier de liefde van een OOPOEH en hopen ons werk, met uw steun, nog lang te blijven doen!

NB Heeft u goede ideeën of suggesties voor (structurele) vormen van financiering? Laat het ons weten via liesbeth@oopoeh.nl. Dank!

Deel dit op: