Stichting OOPOEH krijgt Europese onderscheiding

Stichting OOPOEH heeft een Europese onderscheiding gekregen uit handen van Andy Klom, hoofd vertegenwoordiging van de Europese Commissie. OOPOEH biedt ouderen meer contacten en een actiever leven door ze te koppelen aan huisdierbezitters die af en toe opvang zoeken voor hun dier. Dit initiatief werd gisteren in het EYE Filmmuseum in Amsterdam beloond met een certificaat voor haar werk als ‘social entrepreneur’.

Stichting OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier) kreeg de onderscheiding omdat ze een bijdrage levert aan een meer zelfstandig, gezond en volwaardig leven voor ouderen. De uitreiking vond plaats in het kader van het ‘Europees Jaar voor Actief Ouder Worden en Solidariteit tussen Generaties’ in 2012. Dat jaar werd gisteren feestelijk afgesloten met een manifestatie in het EYE Filmmuseum en een debat onder leiding van oud-minister en Europees politica Hedy d’Ancona.

Iedereen gelukkiger
Sofie Brouwer, oprichtster van Stichting OOPOEH, was blij verrast met de onderscheiding. “Ik vind het een grote eer. Net begonnen vorig jaar en nu al waardering vanuit Europa! We zien ook dat het werkt. Alle partijen worden er gelukkiger van: de ouderen die wat leuks om handen hebben, de huisdierbezitters die een goede opvang krijgen en de dieren die niet alleen thuis hoeven te zitten. En het zorgt inderdaad ook voor meer solidariteit tussen de generaties, voor meer contact tussen jong en oud.”

Ook aanmelden?
OOPOEH is continu op zoek naar nieuwe ouderen en huisdierbezitters om zoveel mogelijk goede matches te maken. Wie ook als 50-plusser af en toe de zorg voor een dier wil of als baasje waardevolle opvang zoekt, kan zich aanmelden op www.oopoeh.nl.

Deel dit op: