OOPOEH’s verwennen asieldieren op Dierendag!

Stichting OOPOEH (Oma’s en Opa’s Passen Op Een Huisdier) houdt van oudere mensen en dieren en viert daarom feest tijdens de Week voor de Ouderen van 1 t/m 7 oktober 2016. Ouderen worden in het zonnetje gezet, met als hoogtepunt een bijzondere actie samen met Dierenopvang Amsterdam (DOA) op Dierendag 4 oktober 2016.

Onze ouderen, de OOPOEH’s, gaan op Dierendag, 4 oktober 2016 een aantal bejaarde honden en katten extra verwennen door ze lekker te voeren, te borstelen, te masseren, hen voor te lezen, ze uit te laten of uitgebreid met ze te knuffelen.

Twee organisaties met hart voor dieren slaan handen ineen Stichting OOPOEH zet ouderen in als maatje voor huisdieren in de buurt. Daarmee krijgen ouderen meer gezelschap en beweging, huisdieren krijgen de aandacht en verzorging die ze verdienen en baasjes een betrouwbare oppas. Dierenopvang Amsterdam (DOA) ontfermt zich al sinds 1901 over thuisloze dieren. Elke dag worden er tientallen honden, katten en konijnen binnengebracht en ook weer opgehaald. Voor sommige dieren duurt het ophalen langer dan gewenst, vaak vanwege hun leeftijd en gezondheid. Juist deze dieren hebben behoefte aan liefde en aandacht.

OOPOEH’s voor OOPOEH’s

Gezamenlijk organiseren OOPOEH en DOA op Dierendag ‘OOPOEH’s voor OOPOEH’s – een vertroetelmiddagje die met een high tea zal worden afgesloten. Zo zullen 20 OOPOEH’s kennismaken met de 14-jarige poes oma Mippie, een dame op leeftijd met een gevoelige maag. Zij vindt het fijn om kleine porties met de hand gevoerd te krijgen. Of met de 11-jarige Klaas, een kater met hoogtevrees die erg kan genieten van een aai over zijn bol. Of met Olly, een klein bang Maltezerhondje met veel behoefte aan een vriendelijke stem. En zo staan er nog elf andere honden en katten op leeftijd vol ongeduld op de OOPOEH’s te wachten.

Kijk op http://www.oopoeh.nl/oopoehs-voor-oopoehs voor alle lieve dieren die op deze dag verwend zullen worden.

Deel dit op: