Minister de Jonge en OOPOEH Riet (86) laten hondje Lex uit

Minister Hugo de Jonge van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport liet op 2 maart 2020 samen met OOPOEH Riet (86) oppashondje Lex uit.

“Riet van 86 laat iedere week haar oppashondje Lex uit. En dat vindt ze geweldig om te doen. Iets om voor te zorgen, een reden om de deur uit te gaan en mensen te spreken die ze anders niet zou ontmoeten. Echt een goed initiatief van OOPOEH” aldus de minister.

Minister de Jonge bezocht OOPOEH Riet in het kader van de landelijke aanpak tegen eenzaamheid, omdat veel ouderen in Nederland zich eenzaam voelen. De minister ziet OOPOEH als een van de succesvolle initiatieven die eenzaamheid onder ouderen voorkomen en bestrijden.

“Mensen die ouder worden bewegen vaak minder en komen ook minder in contact met andere mensen,” aldus De Jonge. “Maar gelukkig komen er steeds meer mooie initiatieven om dat juist weer te stimuleren. OOPOEH is zo’n initiatief. Vanmiddag heeft Riet me laten zien dat een oppashond een perfecte manier is om te genieten van het plezier dat een dier geeft en tegelijk ook meer te bewegen en contact te maken met mensen uit de buurt. Zeker als je zelf niet meer aan een eigen hond wilt of kunt beginnen is dit ideaal. Het betekent veel voor mensen.”

Deel dit op: