Het coronabeleid van Stichting OOPOEH

Coronaproof matchen

Stichting OOPOEH heeft de volgende richtlijnen opgesteld.

Richtlijnen voor veilig kennismaken en oppassen

  1. Als OOPOEH, baasje of iemand anders in het huishouden coronaklachten heeft dan kan er niet worden kennisgemaakt of opgepast. Honden kunnen het coronavirus niet oplopen maar de hond kan via de vacht wel degelijk Corona overdragen als de persoon met klachten de hond heeft aangeraakt.
  2. Houd steeds 1,5 meter afstand en schud geen handen.
  3. Probeer voorafgaand aan de ontmoeting zoveel mogelijk telefonisch (of via videobellen) te bespreken zodat de fysieke kennismaking zo praktisch en veilig mogelijk kan verlopen.
  4. Bij kennismaking en/of overdracht van het hondje zijn handen gedesinfecteerd/ gewassen.
  5. Als dit mogelijk is, spreek af in de tuin of elders buiten.
  6. Het is raadzaam om OOPOEH een eigen hondenriem te geven. Of in elk geval de hondenriem grondig te desinfecteren. Dit geldt ook voor de eventuele verpakking hondenvoer, mandje etc. Neem nooit hondenspeeltjes mee tijdens de overdracht.
  7. Vermijd drukke plekken: als het op straat of in het park erg druk is, is het verstandig om zoveel mogelijk thuis te blijven of alleen een klein blokje om te lopen voor de behoeften van het hondje.

Tot slot

Het team van Stichting OOPOEH staat telefonisch voor u klaar om waar nodig te begeleiden. U kunt erop rekenen dat wij deze richtlijnen continu blijven evalueren. En wij zorgen ervoor dat deze in lijn zijn met (eventuele hernieuwde) overheidsrichtlijnen. Zodat wij ook tijdens deze crisis en daarna kunnen blijven zeggen:

“Een oppashond maakt gelukkig en gezond”

Als OOPOEH’s het oppassen (nog) niet zien zitten is hiervoor natuurlijk alle begrip. Iedereen mag en kan doen wat voor hen het beste voelt. 

Deel dit op: