DOA & Stichting OOPOEH: Hondenbaasjes, zoek nu alvast een lieve oppas!

Veel mensen hebben in het afgelopen jaar een hond in huis genomen. De vraag naar zowel pups als adoptiehonden was groter dan ooit tevoren. Nu de coronabeperkingen langzaam afnemen rijst de vraag: ‘Wie gaat er op deze honden passen als de kersverse hondenbaasjes straks weer naar kantoor of theater gaan?’

Begin op tijd
Er is veel onwetendheid en mensen zijn zich er niet van bewust dat je je hond niet zo maar alleen thuis kunt achterlaten, zeker niet meerdere dagen in de week. Zonder de juiste voorbereiding is de kans groot dat veel honden alleen thuis komen te zitten met alle gevolgen van dien. Daarom hebben wij de handen ineens geslagen met DOA (Dierenopvang Amsterdam) om baasjes op te roepen op tijd te gaan zoeken naar een oppas voor hun hond. We benadrukken nog eens extra hoe belangrijk het is om op tijd te zorgen dat er een oppas gevonden is èn dat het voor een hond belangrijk is om al af en toe gaan wennen bij een nieuw oppasadres.

Renée Krommedijk, (hondenverzorger bij DOA): “Een hond is enorm op zijn baasje gericht. Het alleen zijn moet vaak stap voor stap worden opgebouwd. Door de lockdown waren nieuwe baasjes veel thuis met hun huisdier; dat is natuurlijk fantastisch. Maar dat betekent dat het wennen nu nog zorgvuldiger moet worden opgebouwd. Het is goed om daar nu al mee te beginnen!”

Win-win-win 
Niet alleen vanuit het oogpunt van dierenwelzijn is het belangrijk om alvast een oppas te gaan zoeken. Wij willen bovendien alle ouderen die zich in het afgelopen (eenzame) jaar hebben aangemeld gauw matchen aan een lieve oppashond om samen mee te wandelen en te knuffelen. Heel veel ouderen hebben de laatste tijd de weg naar Stichting OOPOEH gevonden, nu ook veel baasjes op zoek zijn naar een oppas wil Stichting OOPOEH deze twee aan elkaar koppelen. Zo snijdt het mes aan drie kanten: ouderen meer gezelligheid en beweging, honden een lieve oppas in de buurt en hondenbaasjes een vertrouwd oppasadres.

Download hier ons gezamenlijke persbericht.
Zie ook het bericht van DOA over onze gezamenlijke actie.

Beluister hier het item op Radio 1 over onze actie (scroll naar 1:54:40)

Deel dit op: