Nalaten aan Stichting OOPOEH36% van alle senioren (55+) geeft aan zich (enigszins of sterk) eenzaam te voelen. (bron: CBS). Het is wetenschappelijk bewezen dat beweging, zingeving en ontmoeting remedies zijn tegen eenzaamheid. Deze behoeften worden rijkelijk ingevuld tijdens het oppassen op een hondje. Stichting OOPOEH zet zich met aandacht en liefde in om ouderen het plezier van een lieve hond te bieden. Een aaibaar maar krachtig middel tegen eenzaamheid en een fijne manier om in beweging te blijven en sociale contacten in de buurt op te doen of te onderhouden. Juist voor senioren die zelf een hond hebben gehad maar niet meer de zorg voor een eigen hond kunnen/willen dragen is een oppashondje een welkome vriend in huis en een goede stok achter de deur om naar buiten te gaan. Stichting OOPOEH heeft al ruim 3.500 senioren kunnen koppelen aan een lieve oppashond in de buurt. Neem gerust eens een kijkje bij de succesverhalen. Daarnaast worden er regelmatig uitjes georganiseerd waar OOPOEH’s elkaar kunnen ontmoeten. Bekijk hier het korte filmpje dat uitlegt wat Stichting OOPOEH doet en waarom.

Voor dit werk zijn we sterk afhankelijk van steun uit fondsen en giften. Elke bijdrage is daarom belangrijk. Wilt u stichting OOPOEH steunen door na te laten?


Hoe aan Stichting OOPOEH na te laten?

Wilt u aan Stichting OOPOEH nalaten? Laat een notaris voor u een testament opstellen en leg hierin vast welk deel van de erfenis u aan ons nalaat. U kunt ons op twee manieren in uw testament opnemen:

  1. Nalaten via een legaat. Door Stichting OOPOEH te benoemen tot legataris, krijgt de stichting een legaat. Dit is een vastgesteld geldbedrag, een percentage van uw nalatenschap of een bepaald goed. Bijvoorbeeld duizend euro, 25% van uw nalatenschap, een schilderij of huis.
  2. Nalaten via een erfstelling. Door Stichting OOPOEH tot (mede-)erfgenaam te benoemen, komt zij in aanmerking voor (een deel van) uw nalatenschap. U kunt meerdere personen of goede doelen tot erfgenaam benoemen.

Voor een juiste afwikkeling bij de notaris is het van belang de officiële tenaamstelling van de stichting op te laten nemen: Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier, statutair gevestigd te Amsterdam.
KvK nummer 55002633.

Sinds 1 januari 2006 zijn alle goede doelen vrijgesteld van successierecht. Uw nalatenschap aan Stichting OOPOEH komt daardoor voor honderd procent ten goede aan het meer senioren helpen aan gezelschap en beweging en zo eenzaamheid verminderen en voorkomen.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Bel tijdens kantooruren naar Ellen Groneman (06 51 28 51 50‬) of mail naar ellen@oopoeh.nl