OOPOEH in Het Parool

Er verscheen een mooi artikel over het winnen van de Eenzaamheidsprijs. Hieronder kunt u het bericht lezen. 

Stichting die ouderen aan huisdieren koppelt wint eenzaamheidsprijs

De Amsterdamse stichting Oopoeh – Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier – heeft de Nationale Eenzaamheid Prijs gewonnen.

DOOR: REDACTIE 23 SEPTEMBER 2016, 17:36
De stichting koppelt 55-plussers die een huisdier missen, maar niet de complete zorg willen, aan baasjes die een oppas zoeken voor hun huisdier. De meeste mensen zorgen voor een hond of een kat, maar op de website worden ook knaagdieren, reptielen, vissen, vogels en varkens aangeboden.

Sènami Awunou van Oopoeh zegt in het persbericht: “Wij zien zelf al dat we echt een verschil maken in het leven van veel ouderen in Nederland en het is erg mooi om te merken dat ook andere professionals en beleidsmakers dit nu beamen.” De stichting is begonnen in Amsterdam maar inmiddels actief in heel Nederland. Voor opa’s en oma’s is het gratis, baasjes betalen inschrijfkosten en een lidmaatschap per maand.

Win-win-win
Niet alleen de ouderen, maar ook de huisdieren en hun baasjes hebben baat bij de oppasservice. De jury roemde tijdens de nominatie ‘het innovatieve karakter van dit initiatief, het aanspreken van de affectieve vermogens van ouderen en de praktische oplossing die positief uitpakt voor de oudere, het baasje en het huisdier’.

Andere genomineerden waren Beauty voor de Senior, dat beautybehandelingen aan biedt aan eenzame ouderen, en Join Us, dat zich richt op jongeren tussen de 13 en 18 jaar die het moeilijk vinden sociaal contact te maken. De drie initiatieven presenteerden zich donderdag tijdens het Nationaal Eenzaamheid Congres aan professionals en beleidsmakers van gemeenten. Meer dan de helft stemde voor Oopoeh.

De Nationale Eenzaamheid Prijs, bestaande uit €5000 en een kunstwerk, is een initiatief van Coalitie Erbij, Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, en wordt georganiseerd samen met het ministerie van VWS en de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Deel dit op: