Even voorstellen

Oprichter Sofie

Hoi! Ik ben Sofie, 34 jaar, dol op dieren en mensen die van dieren houden. Ruim 4 jaar geleden heb ik Stichting OOPOEH opgericht omdat ik merkte dat veel ouderen op een bepaalde leeftijd niet meer aan een huisdier beginnen terwijl ze er nog wel naar verlangen. Dat raakte me. Het moet een heel gemis zijn om ineens na vele jaren geen kwispelend of spinnend beestje meer om je heen te hebben!
Ik zag hoe een lieve buurvrouw ervan genoot om af en toe op mijn hond Buffel te passen. Haar eigen hondje was overleden en zelf wilde ze niet meer aan een nieuw huisdier beginnen. Maar missen deed ze hem wel. Niet alleen de gezelligheid van een hondje maar ook de wandeling en praatjes op straat die ze daarmee aanhaalde. Met Buffel als oppashond kreeg ze dat weer terug. Het idee voor OOPOEH was geboren en ik ben heel trots dat we na ruim 4 jaar ouderen door heel Nederland helpen aan een lief oppasdier in de buurt.

Projectleider Liesbeth

Ik ben Liesbeth en sinds 1 maart 2017 als projectleider werkzaam bij Stichting OOPOEH en het voelt echt als thuiskomen!

De afgelopen 8 jaar ben ik gescheiden geweest van mijn kat Sushi, maar heb haar sinds kort weer bij me wonen en ik besef nu pas wat een gemis dat was en hoe ontzettend blij ik ben dat ik haar weer elke dag zie! Ik geloof daarom heel erg in de missie van stichting OOPOEH en wat voor blijdschap en toegevoegde waarde een huisdier in je leven heeft.

Ik voel me een ontzettende geluksvogel om op zo’n mooie plek in de stad aan de slag te kunnen om ouderen, huisdieren en baasjes blij te maken, de succesverhalen tot nu toe spreken voor zich. Ik ga de komende tijd mijn uiterste best doen om daar nog heel veel nieuwe succesverhalen aan toe te voegen.

Matchmaker/Uitjescoördinator Tamar

Hoi, ik ben Tamar. Sinds half 2017 werk ik bij OOPOEH als matchmaker & coördinator uitjes. Het bevalt me bijzonder goed om deel uit te maken van dit kleine enthousiaste team en samen te werken om de OOPOEH community te laten groeien, meer mensen te bereiken en te matchen.

Dieren zijn de rode draad in mijn leven. Ik ben er mee opgegroeid en heb veel vrijwilligerswerk met en voor dieren gedaan. Hier bij OOPOEH kan ik mijn dierenliefde combineren met mijn interesse voor mensen en hun verhalen. Intussen heb ik al zoveel leuke gesprekken gevoerd en al heel wat hartverwarmende matches tussen mensen onderling en OOPOEH’s en een hond gemaakt. Daar doen we het hier voor en het nodigt ook zo uit om onze stinkende best te doen om nog meer matches tot stand te brengen.

Als behoorlijk reislustig type vind ik daarnaast ook ontzettend leuk de verantwoordelijkheid voor de OOPOEH-uitjes te hebben. Nu de OOPOEH community steeds verder uitwaaiert over Nederland zullen we ook met onze uitjes verder het land in gaan. Een uitgelezen kans om elkaar eens te ontmoeten. Wilt u weten wat voor uitjes we zoal organiseren kijk dan eens op deze pagina. Heeft u zelf een tip, mail ons dit dan via uitjes@oopoeh.nl.

Bureaumanager Meike

Mijn naam is Meike en ik heb het leukst denkbare werk: ik breng OOPOEH’s in contact met baasjes van huisdieren die op zoek zijn naar een lieve oppas. Ik vind het prachtig om te zien dat een mooie match een driedubbel effect heeft: een actiever leven voor ouderen, een leuker leven voor huisdieren en een vertrouwde oppas voor de baasjes. Samen met onze supervrijwilligers ben ik dagelijks bezig met het bemiddelen op basis van de aanvragen die door OOPOEH’s en baasjes worden gedaan. Wil je meer lezen over deze mooie matches? Lees dan eens de succesverhalen op onze website.

Matchmaker Ian

Mijn naam is Ian, ik ben 56 jaar, kom oorspronkelijk uit Glasgow, Schotland en woon inmiddels 32 jaar in Amsterdam. Toen ik zonder werk kwam te zitten en niet 1, 2, 3, een baan kon vinden ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk. Via internet kwam ik snel bij stichting OOPOEH uit. Ik zag direct dat het iets voor mij was. Waarom? Ik hou zowel van dieren als van mensen. Ik weet uit eigen ervaring hoe veel ik aan mijn eigen poes Lola heb. Hoe ze mij o.a. opvrolijkt in moeilijke momenten. Ik begreep dus direct het nut en het belang van deze stichting en kon me daar helemaal in vinden. Nu werk ik sinds maart als Matchmaker bij OOPOEH waar ik het behoorlijk naar mijn zin heb. Er heerst een goede sfeer en ik ben onder de indruk van de oprechte belangstelling en de betrokkenheid die mijn collega’s tonen over het lot van de Oopoeh’s, de baasje en de huisdieren.

Matchmaker Ellen

‘Hoi, ik ben Ellen en ik werk op vrijdag als vrijwilliger bij stichting OOPOEH. Ik ben matchmaker, dit betekent dat ik oopoeh’s, baasjes en huisdieren probeer samen te brengen. Daarnaast ga ik soms mee met een uitje, bijvoorbeeld naar het Tropenmuseum. Zelf ben ik het trotse baasje van Winston, een pittige kater, en Nelson, een vrolijke jachthond, met wie ik vele dolle avonturen beleef!
Ik las voor het eerst over Stichting OOPOEH enkele jaren geleden toen ik nog in België woonde. Ik vond het een geweldig initiatief en ik ben dan ook erg blij om er nu als vrijwilliger aan de slag te zijn. Ik vind het fantastisch dat OOPOEH zovele mensen en dieren bereikt. In eerste instantie de oopoeh’s die vaak jarenlang ervaring hebben met honden en/of katten maar door omstandigheden geen huisdier (meer) kunnen hebben. Door OOPOEH kunnen zij genieten van een dier en verruimen ze hun sociale contacten. Daarnaast is OOPOEH een ideale oplossing voor drukbezette baasjes die een vaste oppas in een huiselijke sfeer zoeken. En tenslotte hebben we de grootste bofkonten van allemaal, namelijk de dieren die erg tuk zijn op de aandacht die ze ontvangen van hun oopoeh. Je hoort het al: het is een win-winsituatie voor alle partijen.
Bovendien is het team van OOPOEH een hele amusante en gezellige groep. Dus als je een hart voor dieren en oopoeh’s hebt dan ben je hier aan het juiste adres!’

Vrijwilligster Ellen

Vier jaar geleden zag ik een foldertje van Stichting OOPOEH. Ik vond het een erg leuk initiatief en nam direct contact op. Eigenlijk was ik nog iets te jong om OOPOEH te kunnen zijn. Gelukkig maakten ze voor mij een uitzondering nadat ik mijn verhaal had verteld. Ik ben niet altijd even goed ter been, daarom zou een eigen hond te weinig beweging krijgen en dat vind ik jammer. Daarom is een oppashond natuurlijk ideaal!

Zo maakte ik kennis met lieve hond Bess en dat was geweldig! De baasjes werkten bij mij in de buurt en brachten haar elke dinsdag bij mij. We gingen lekker naar het Vondelpark. Bess hield ook erg van naar muziek luisteren, dan ging haar kop zo lief schuin staan.

Ook ging ik naar de uitjes van de Stichting. Dat was gezellig en zo raakte ik aan de praat met de dames van kantoor. Ik was op zoek naar een nieuwe plek voor vrijwilligerswerk en opeens viel het kwartje…..

Sinds 3 jaar ben ik nu vrijwilliger op kantoor.
Misschien heeft u me wel eens aan de telefoon gesproken of mijn handschrift gelezen.
Ik heb contact met de OOPOEHS met wie het even niet zo goed gaat. Af en toe een telefoontje om te vragen hoe het gaat. Ook schrijf ik de kaartjes als er een jubileum is. Deze week schreef ik de eerste kaartjes voor een aantal 4-jarige matches!

Mijn eerste oppashond Bess is inmiddels overleden, ze had er de leeftijd voor. We hebben erg van haar genoten. Af en toe drink ik nog even gezellig een kopje koffie met haar baasje!

Inmiddels pas ik op Tesla, een schat van een Markiesje. Hij staat op de foto.

Tot een volgende keer aan de telefoon of bij een uitje.
Ik kijk ernaar uit u ( opnieuw) te ontmoeten!

Vrijwilligster Els

Hoi, mijn naam is Els Hommes en ik ben sinds oktober 2017 als vrijwilliger aan de slag bij OOPOEH. Ik woon samen met mijn man in Amsterdam en ik ben 33 jaar oud. Mijn week bestaat grotendeels uit het begeleiden van organisaties in het klantgericht verbeteren. Dit is redelijk flexibel en zodoende zag ik de kans om ook voor OOPOEH aan de slag te gaan.
Al twee jaar geleden zag ik het initiatief van Sofie voorbij komen en dacht ik “wauw wat een simpel en gaaf concept, het maakt iedereen blij!”. Zelf ben ik een grote fan van honden en ik draag er dan ook graag aan bij dat een 55-plusser wel de lusten en niet de lasten heeft van een lieve hond. Wat hoe leuk is dat!
Het team van OOPOEH is super gezellig en ik voelde me dan ook direct thuis. Wekelijks ben ik een paar uurtjes op kantoor om verschillende taakjes te doen. De ene keer is het een leuke hond vinden voor een OOPOEH en de andere keer weer fysiotherapeuten bellen om onze naamsbekendheid te vergroten. Want samen kunnen we nog veel matches maken!

Projectmanager Sènami

Hi, ik ben Sènami Awunou en vanaf het eerste uur betrokken bij Stichting OOPOEH. Toen Sofie Brouwer mij vertelde van haar idee voor stichting OOPOEH vond ik het meteen een gouden vondst. Ik herkende direct de behoefte vanuit mijn eigen omgeving. Wat een gemis was het voor mijn oma toen zij op 96 jarige leeftijd toch echt niet meer aan een nieuwe kat kon beginnen. Het was zo stil in huis geworden en wij zagen haar ook achteruit gaan, want voor een ander zorgen houdt je fit en alert.
Omdat ik zzp’er ben in de culturele sector en bij non-profit organisaties wilde ik mijn kennis graag inzetten bij het helpen opzetten van de Stichting. Wij maakten in 2012 de eerste stappen voornamelijk in onze vrije uren. Maar vanaf de lancering in juni 2012 bleek de behoefte aan OOPOEH zo groot dat we in een stroomversnelling zijn geraakt en nu zelfs landelijk opereren.
Het is hard werken af en toe met bloed, zweet en tranen maar het zijn de mooie en soms ook verdrietige verhalen, prachtige uitjes en dankbare woorden die regelmatig voorbij komen waardoor ik dit werk met liefde doe.
Het is namelijk prachtig om mee te werken aan een Stichting die zoveel ouderen weer blij maakt met het plezier van een huisdier in de buurt. En elke keer als ik ouderen spreek die zo dankbaar zijn dat we bestaan dan ben ik weer erg trots dat het ons nu alweer 5 jaar lang lukt het verschil te maken! Voorheen als algemeen manager en nu ondersteun ik OOPOEH als zzp-er bij verschillende projecten.

Ambassadrice Annette

‘Mijn naam is Annette en ik werk als management assistente bij Randstad op het hoofdkantoor in Diemen. Sinds begin 2014 ben ik met veel plezier ambassadeur voor Stichting OOPOEH in mijn
woonplaats Zeist. Ik had een stukje over OOPOEH gelezen en was meteen onder de indruk van dit gouden idee! Mijn activiteiten bestaan met name uit in de pers aandacht voor OOPOEH te krijgen, samenwerkingen op te zetten, informatie te geven op bijeenkomsten, en dus om te proberen lokaal meer naamsbekendheid voor OOPOEH te creëren.
Ik vind het ontzettend leuk om te doen, de stichting spreekt me zó aan. Het is fantastisch om verhalen te horen over succesvolle matches en om te zien en te horen dat een dier en het gezelschap van een dier zoveel positiefs kan brengen. Het geeft mij ontzettend veel energie om op deze manier iets voor ouderen en voor dieren te kunnen betekenen.
Een leuke bijkomstigheid is dat ik Zeist, waar ik sinds 2007 woon, ook een stukje beter leer kennen door het contact met verschillende mensen en organisaties die bijvoorbeeld actief zijn op het gebied van ouderen in de gemeente. Ik ben zelfs een keer geïnterviewd voor de lokale radio. Kortom, het is erg leuk en afwisselend wat je allemaal kunt doen.
Onze hond Guus vindt het ook leuk om soms een klein rolletje te spelen, dus hij mag af en toe mee naar een braderie of een informatiemarkt. Bovendien komt hij weleens bij OOPOEH op Facebook voorbij met een filmpje van een nieuwe truc…!’
Ook ambassadeur worden bij Stichting OOPOEH? We zijn nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers en ontmoeten je graag! Voor meer informatie: info@oopoeh.nl