Uitjes voor OOPOEH's

Stichting OOPOEH organiseert bijna elke maand een gezellig, educatief en vaak diergerelateerd uitje voor haar OOPOEH’s, zij kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Eens per kwartaal wordt de nieuwsbrief met uitnodigingen voor de uitjes verstuurd.

Mocht u een leuk idee hebben voor een uitje in uw regio laat het ons vooral weten op uitjes@oopoeh.nl

Stichting OOPOEH heeft de komende maanden weer leuke uitjes op de planning staan! We kijken er enorm naar uit om de OOPOEH’s weer te ontvangen, maar natuurlijk wel op 1,5 meter afstand. Bij (milde) klachten van verkoudheid of griep kan niet worden deelgenomen aan de uitjes, bij twijfel neem contact met ons en/of de GGD op. Uiteraard houden wij altijd de laatste ontwikkelingen rondom het corona-virus in de gaten (ook wij hebben contact met de GGD) en zullen we inspelen op de situatie. Na het grote succes ook onze online uitjes doorzetten. 

29 april | online | Pop-up leesclub met Marjan berk: ‘Ik neem toch een hond’

Liefhebbers van lezen opgelet! OOPOEH organiseert een pop-up leesclub! Onder leiding van Senia ambassadeur Liesbeth Ram gaan we samen in gesprek over het toepasselijke boek ‘Ik neem toch een hond’ van niemand minder dan Marjan Berk. Schuif gezellig online aan en ervaar hoe leuk het is! Deze laagdrempelige OOPOEH-leesclub is er voor alle soorten lezers: de boekenwurmen en de mensen die minder vaak lezen. Als kers op de taart gaan we na de boekbespreking live in gesprek met Marjan Berk zelf!

In het kort
‘Ik neem toch een hond’ gaat over de oudere vrouw Lena Steketee. Haar teckel Karel is onlangs, op 17-jarige leeftijd, overleden. Ze mist hem. Zijn mand met speeltjes erin staat nog steeds bij de kachel. Kiest Lena voor een nieuwe hond? Of gaat ze, net als u, voor een oppashond? 

Om optimaal deel te kunnen nemen aan het gesprek, is het een voorwaarde dat u het boek gelezen heeft. Na aanmelding sturen wij u het boek en discussievragen per post toe. 

Waar: Online via het programma Zoom
Wanneer: donderdag 29 april van 13:00 tot 14:45 uur
Aanmelden: z.s.m. en uiterlijk 15 april, via dit formulier.

20 mei | online| Workshop spelen met uw oppashond: hersenwerk door Jeroen Oomen

Spelen met uw oppashond is niet alleen heel erg leuk, het heeft nog vele andere voordelen! Naast dat samen spelen jullie onderlinge band versterkt, heeft uw geliefde viervoeter er ook serieus baat bij; op sociaal, lichamelijk en mentaal vlak. Onze ambassadeur en hondencoach Jeroen Oomen start deze workshop met het uit de doeken doen van al deze goede kanten van spel. En zoals een echte hondencoach betaamt reikt Jeroen u praktische tips en ideeën voor spelletjes aan. Tijdens de workshop zal de focus liggen op hersenwerk, ook wel denkwerk genoemd, dat (ook) binnenshuis en/of in de tuin uitgevoerd kan worden. Honden zijn intelligente dieren en hebben het daarom echt nodig om – naast fysieke beweging – ook na te moeten denken, zich te concentreren en te ruiken! 

Hersenwerk vraagt fysiek niet veel van de hond noch van de OOPOEH. Deze workshop is daarom (ook) uitermate geschikt voor OOPOEH’s en oppashondjes die, al dan niet tijdelijk, niet zo fit (meer) zijn en/of slecht ter been. 

Waar: Online via het programma Zoom
Wanneer: Donderdag 20 mei van 13:00 tot 14:30 uur.
Aanmelden: uiterlijk 4 mei, via dit formulier

15 juni | online| Lezing mens-dier-relaties

Stichting OOPOEH zet zich in voor een leuker leven voor honden én OOPOEH’s. Onze laatste impactmeting laat zien dat het passen op een hond u inderdaad veel brengt. Uw fysieke beweging neemt toe, u ervaart meer sociaal contact, én uw mentale gezondheid verbetert. En de hond…, die wordt er minstens zo blij van! Dat zowel mens en dier gelukkig van elkaar worden, ervaren wij zelf. U, de hondenbaasjes, en wij van Team OOPOEH. Maar hoe zit dat nu precies?

Tijdens deze lezing geeft de Aeres Hogeschool Dronten u een wetenschappelijk inzicht in de relatie, band en interactie tussen mens en dier – en honden in het bijzonder. Wat zijn de effecten van mens-dier-interacties op het welbevinden van mens, en dier, nou eigenlijk precies? Wat is er zo bijzonder aan honden, in vergelijking met andere dieren? En heeft u zich weleens afgevraagd hoe de hond als gezelschapsdier is ontstaan? Of wat een dier voor een mens kan voelen? Op al deze, en meer, vragen krijgt u antwoord tijdens deze lezing.

Waar: Online via het programma Zoom
Wanneer: Dinsdag 15 juni van 19:00 uur tot 20:30 uur 
Aanmelden: uiterlijk 1 juni via dit formulier.