Uitjes voor OOPOEH's

Stichting OOPOEH organiseert bijna elke maand een gezellig, educatief en vaak diergerelateerd uitje voor haar OOPOEH’s, zij kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Eens per kwartaal wordt de nieuwsbrief met uitnodigingen voor de uitjes verstuurd.

Mocht u een leuk idee hebben voor een uitje in uw regio laat het ons vooral weten op uitjes@oopoeh.nl

Stichting OOPOEH heeft de komende maanden weer leuke uitjes op de planning staan! We kijken er enorm naar uit om de OOPOEH’s weer te ontvangen, maar natuurlijk wel op 1,5 meter afstand. Bij (milde) klachten van verkoudheid of griep kan niet worden deelgenomen aan de uitjes, bij twijfel neem contact met ons en/of de GGD op. Uiteraard houden wij altijd de laatste ontwikkelingen rondom het corona-virus in de gaten (ook wij hebben contact met de GGD) en zullen we inspelen op de situatie. Na het grote succes ook onze online uitjes doorzetten. 

Op kraambezoek in Ouwehands Dierenpark

Wu Wen en Xing Ya hebben op 1 mei 2020 een prachtig jong op de wereld gezet. Het reuzenpandagezin was dit voorjaar wekenlang in het nieuws omdat het nog maar afwachten was of het kleine hummeltje het wel zou halen. Gelukkig maken de drie panda’s het hartstikke goed. Huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg heeft de verzekeringen rondom de komst van papa en mama uit China in 2017 op zich genomen en biedt ons nu de kans om gezamenlijk een exclusief kijkje te nemen bij het kraambed van moeder en kind. Natuurlijk brengen we andere dieren in het park ook een bezoekje en sluiten we de middag af op een terrasje in de zon.

Waar: Ouwehands Dierenpark Rhenen
Wanneer: donderdag 20 augustus van 13:00 tot circa 15:30 uur
Aanmelden: uiterlijk 7 augustus via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

Midgetgolf in een prachtige omgeving

De dwergvariant van het grote golfen staat garant voor een plezierige en gezellige ochtend. Verscholen in de mooie oude bossen van de Lage Vuursche, tussen Utrecht, Hilversum en Amersfoort in, bevinden zich de prachtige Midgetgolftuinen, bekend als de mooiste van Nederland. Spelen op de Grasbaan doet u vermoeden dat u het ‘echte’ golf aan het beoefenen bent. Het gras is er net zo kort als op de green bij de ’echte’ variant. We dagen u uit om het parcours van 18 holes in zo min mogelijk slagen af te leggen. Voor de winnaar is er een leuke prijs. Uiteraard zorgen wij voor iets lekkers!

Waar: Midgetgolftuinen Lage Vuursche
Wanneer: donderdag 10 september van 10:00 tot circa 12:30 uur 
Aanmelden: uiterlijk 26 augustus via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745

Workshop hondenspeeltje maken van fleece

In deze knutselworkshop maakt u zelf een fleece speeltje voor uw oppashond. Fleece is lekker zacht en toch heel sterk, makkelijk uitwasbaar en het ziet er ook nog eens leuk uit. Omdat het zacht is voor de hondenbek en niet snijdt in uw handen is het erg leuk speelgoed om trekspelletjes mee te doen. Ook is het zeer geschikt voor snuffel- en zoekspelletjes waar uw oppashond zijn of haar neus voor gebruikt. Deze mentale inspanning is niet alleen leuk, maar maakt uw viervoeter ook lekker moe. Tijdens deze workshop kiest u zelf wat u gaat maken: een snuffelmat, bal of touw (met of zonder knoop, lus, bijtring, of tennisbal). Wij zorgen voor de benodigde materialen, instructie, koffie/thee en een dosis koekjes. 

Waar: Amsterdam Noord (exacte locatie n.t.b)
Wanneer: dinsdag 27 oktober van 10:30 – 12:30 uur
Aanmelden: uiterlijk 5 oktober via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-785374

Workshop ontspanningsmassage voor honden

Een hondenmassage biedt naast ontspanning van de spieren nog andere voordelen: de spijsvertering, de bloedsomloop en het zenuwstelsel worden verbeterd. Eventuele pijn wordt verlicht. Eigenaar van KynoFlow en Hondenmassage Therapeut Yvette Behrtel reist speciaal voor ons af naar Amsterdam. Aan de hand van praktijkoefeningen en theorie leert Yvette u in mum van tijd hoe u uw oppashond een ontspanningsmassage geeft. Deze 1,5 uur durende workshop biedt voor hond en OOPOEH een heel ontspannen uitje én zal jullie band verder versterken. De workshop is zowel met als zonder oppashond te volgen. Inclusief versnaperingen en een hand-out zodat u thuis nog eens rustig alles na kan lezen.

Waar: hofje Stichting OOPOEH, Keizersgracht 344, Amsterdam Centrum
Wanneer: dinsdag 17 november
Groep 1: van 12:30 uur tot 15:15 uur
Groep 2: van 14:45 uur tot 17:15 uur
Aanmelden: uiterlijk 1 november via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745