Uitjes voor OOPOEH's

Stichting OOPOEH organiseert bijna elke maand een gezellig, educatief en vaak diergerelateerd uitje voor haar OOPOEH’s, zij kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Eens per kwartaal wordt de nieuwsbrief met uitnodigingen voor de uitjes verstuurd.

Mocht u een leuk idee hebben voor een uitje in uw regio laat het ons vooral weten op uitjes@oopoeh.nl

Stichting OOPOEH heeft de komende maanden weer leuke uitjes op de planning staan! We kijken er enorm naar uit om de OOPOEH’s weer te ontvangen, maar natuurlijk wel op 1,5 meter afstand. Bij (milde) klachten van verkoudheid of griep kan niet worden deelgenomen aan de uitjes, bij twijfel neem contact met ons en/of de GGD op. Uiteraard houden wij altijd de laatste ontwikkelingen rondom het corona-virus in de gaten (ook wij hebben contact met de GGD) en zullen we inspelen op de situatie. Na het grote succes ook onze online uitjes doorzetten. 

Speciaal voor u: OOPOEH’s Online Dierendag #KomErbij

Aankomende zondag, 4 oktober en dus Dierendag viert stichting OOPOEH een feestje ONLINE! U zult zien: ook via internet maken we er een hele gezellige middag van. Vindt u het leuk om erbij te zijn? U bent welkom! #KomErbij 

Om 14:30 uur is De online inloop. Om 15:00 uur start de Bingo! Om 16:00 uur is er een live ‘Vraag maak Raak’ uurtje met tv-dierenarts Piet Hellemans waar u van alles over honden zult leren. Heeft u alvast een vraag voor Piet? Mail naar uitjes@oopoeh.nl!

Op het programma

Verder lezen…

Vier dierendag in het Amsterdamse Bostheater en wandel mee met de boswachter / geannuleerd

DIT UITJE IS VANWEGE DE OPLOPENDE CORONA-BESMETTINGEN EN DE NIEUWE MAATREGELEN GEANNULEERD!

Op zondag 4 oktober viert Stichting OOPOEH in samenwerking met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid een Dierendagfeestje in het Amsterdamse Bos! Onder leiding van een boswachter maken we een prachtige wandeling (van ca 40 minuten) door het Amsterdamse Bos waar u van alles te weten komt over de planten en dieren in het bos. En van een boswandeling krijg je trek! Daarom serveren we daarna een lekker warme soep en kunt u luisteren naar singer-songwriter Olaf Bosman.

Na het eten spelen we onder leiding van televisie-Dierenarts Piet Hellemans de Bosquiz waarbij u mooie prijzen kunt winnen! Het belooft een hele mooie Dierendag te worden! We hopen u te zien!

Waar: Het Amsterdamse Bostheater in Amstelveen
Wanneer:
zondag 4 oktober van 13:30 tot 17:00
Aanmelden: 
stuurt u uiterlijk 20 september een e-mail naar uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745


Workshop hondenspeeltje maken van fleece

In deze knutselworkshop maakt u zelf een fleece speeltje voor uw oppashond. Fleece is lekker zacht en toch heel sterk, makkelijk uitwasbaar en het ziet er ook nog eens leuk uit. Omdat het zacht is voor de hondenbek en niet snijdt in uw handen is het erg leuk speelgoed om trekspelletjes mee te doen. Ook is het zeer geschikt voor snuffel- en zoekspelletjes waar uw oppashond zijn of haar neus voor gebruikt. Deze mentale inspanning is niet alleen leuk, maar maakt uw viervoeter ook lekker moe. Tijdens deze workshop kiest u zelf wat u gaat maken: een snuffelmat, bal of touw (met of zonder knoop, lus, bijtring, of tennisbal). Wij zorgen voor de benodigde materialen, instructie, koffie/thee en een dosis koekjes. 

Waar: Amsterdam Noord (exacte locatie n.t.b)
Wanneer: dinsdag 27 oktober van 10:30 – 12:30 uur
Aanmelden: uiterlijk 5 oktober via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-785374

Workshop ontspanningsmassage voor honden

Een hondenmassage biedt naast ontspanning van de spieren nog andere voordelen: de spijsvertering, de bloedsomloop en het zenuwstelsel worden verbeterd. Eventuele pijn wordt verlicht. Eigenaar van KynoFlow en Hondenmassage Therapeut Yvette Behrtel reist speciaal voor ons af naar Amsterdam. Aan de hand van praktijkoefeningen en theorie leert Yvette u in mum van tijd hoe u uw oppashond een ontspanningsmassage geeft. Deze 1,5 uur durende workshop biedt voor hond en OOPOEH een heel ontspannen uitje én zal jullie band verder versterken. De workshop is zowel met als zonder oppashond te volgen. Inclusief versnaperingen en een hand-out zodat u thuis nog eens rustig alles na kan lezen.

Waar: hofje Stichting OOPOEH, Keizersgracht 344, Amsterdam Centrum
Wanneer: dinsdag 17 november
Groep 1: van 12:30 uur tot 15:15 uur
Groep 2: van 14:45 uur tot 17:15 uur
Aanmelden: uiterlijk 1 november via uitjes@oopoeh.nl of bel 020-7853745