Matchmaker Eemke

Ik ben Eemke 45 jaar en werk als matchmaker sinds oktober 2018 bij Stichting OOPOEH. Samen met mijn partner Thom en twee meiden Lola en Daantje wonen wij in Oost op een woonboot.

In 2017 hebben wij als grote verrassing een pup (Australian Labradoodle) aan Lola en Daantje gegeven. Wat een kerstcadeau! We zijn ontzettend blij met Simon. Hij geeft onvoorwaardelijke liefde en verbindt het gezin.

Vroeger ben ik met allerlei dieren opgevoed. Ik weet wat een hond met je doet en dat het heel belangrijk kan zijn voor een kind. Maar ja, wonende in Amsterdam op een stalen boot, geeft toch wat vraagtekens voor een huisdier. Daarom riep ik altijd “voor ons geen hond”. Tot het moment, dat ik dacht , waarom eigenlijk niet… Inderdaad het kost veel tijd en energie maar je krijgt er heel veel voor terug.  1x in de week gaat hij naar de Hondencrèche S114, waar hij de hele dag onder de honden is. Z’n koppie is dan lekker leeg als hij thuis komt en hij leert het roedel gedrag. Ieder weekend gaan we naar het strand of vliegenbos om hem heerlijk te laten rennen en te spelen met andere honden. Het is altijd een familie-uitje waar Simon even centraal staat. We varen ook veel, hij heeft geleerd om op de boot te blijven als we onderweg zijn maar ook in de havens. Een heerlijke scheepshond!

Doordat je weer een hond in huis hebt, ben je weer meer bewuster bezig met dieren. Zo hing er een poster van Stichting OOPOEH bij de dierenarts en mijn oog viel ook gelijk op de stichting bij de vrijwilliger site.  De stichting OOPOEH sprak mij direct aan. Wat een tof initiatief. Je hebt gelijk “twee vliegen in een klap”. Het sociale aspect naar de senioren toe en de honden krijgen de aandacht die ze verdienen. Zeker in deze maatschappij waar druk druk druk en eenzaamheid vooral centraal staat, helpt de stichting iedereen een handje mee.

Inmiddels heeft Simon ook een hele lieve OOPOEH gevonden, waar hij heel erg dol op is!

Groetjes, Eemke

Deel dit op: